Profilele din polistiren dau personalitate fatadei

Este stiut faptul ca fatada determina aspectul general a unei cladiri si pe langa scopul de a proteja locuinta de factorii externi ea indeplineste si un rolul estetic.

Dincolo de aceste aspecte, pentru a fi considerata eficienta o fatada trebuie sa fie perfect izolata, sa pastreze un ambient constant in interior si sa permita umiditatii sa iasa din camere. 
Materialele moderne de hidro si termoizolare reusesc sa indeplineasca cu succes toate aceste cerinte, dar exista zone care pot crea probleme in timp daca nu sunt luate in calcul inca din faza de proiect. Placile din polistiren ce formeaza termosistemul casei sunt decupate in dreptul usilor si ferestrelor, aici urmand a fi aplicate elementele arhitecturale. Daca pana acum ele erau realizate din ipsos sau stuc, dezvoltarea tehnologiilor de producere a materialelor de constructii a permis introducerea pe piata a unui produs care sa ofere mai multe avantaje arhitectilor si constructorilor.

Profilele din polistiren expandat nu ingreuneaza fatada si sunt perfect compatibile cu placile de polistiren necesare termoizolarii. Gama de profile pentru fatada Austrotherm este impresionanta, de la ancadramente pentru usi si ferestre, cornise, solbancuri si socluri, chei de bolta, capiteluri si pietre de bosaj, precum si alte elemente decorative ce pot fi executate la comanda dupa schita arhitectului.

Un aspect important este legat de faptul ca profilele Austrotherm sunt finisate din fabrica cu un strat de protectie la intemperii, fiind pregatite pentru aplicarea stratului de vopsea pentru fatade. Sunt materiale rezistente in conditii dificile de temperatura, precum ploaie, raze solare, gheata si zapada, iar daca sunt asociate cu o aplicare corecta, durata lor de viata poate depasi 50 de ani. In plus, costurile reduse de achizitie, formele si imbinarile perfecte, finisajele rapide, aplicarea intr-un timp relativ scurt inclusiv pe suporturi denivelate sau curbate, face ca profilele de fatada Austrotherm sa fie ideale pentru personalizarea fadedelor cladirilor.

Specialistii Austrotherm le recomada atat pentru cladirile noi cat si in cazul cladirilor vechi cu arhitectura speciala, ce urmeaza a fi renovate.