Versatilitatea profilelor de fatada

Dupa cum prea bine stiti, orice casa atrage atentia prin jocul de planuri realizat de volumetrie, prin forme, culori, texturi, prin umbrele si luminile pe care le prezinta privitorilor. Daca pana acum aproape toate decoratiunile exterioare ale cladirilor erau executate din ipsos sau stuc, acum aflam ca exista noi materiale si tehnologii care prezinta o serie de avantaje fata de predecesoarele lor.

Alternativa a venit ca o solutie fireasca, fara compromisuri de ordin estetic, pentru imbunatatirea performantei energetice a cladirilor, care nu de putine ori sunt vechi si cu pierderi foarte mari de caldura.
Dupa cum probabil v-ati putut da seama pana acum, este vorba despre profilele de fatada din polistiren expandat, care nu ingreuneaza fatada, greutatea lor fiind neglijabila, si, probabil cel mai important aspect, sunt compatibile cu placile de polistiren necesare termoizolarii. In felul acesta se evita formarea puntilor termice ce apar daca placa de polistiren este decupata pentru a facilita realizarea unui profil din ipsos sau stuc.

Gama de profile pentru fatada Austrotherm este impresionanta, de la ancadramente pentru usi si ferestre, cornise, solbancuri si socluri, la chei de bolta, capiteluri si pietre de bosaj, ornamente si alte elemente decorative care pot fi executate la comanda dupa schita arhitectului. Un aspect important este legat de faptul ca profilele Austrotherm sunt finisate cu un strat de protectie la intemperii încă din fabrica, fiind pregatite pentru aplicarea unui strat de vopsea de fatada.
Rezistenta lor in conditii dificile de temperatura, precum ploaia, razele solare, gheata si zapada, asociata cu o aplicare corecta, le asigura o durata de viata de peste 50 de ani. In plus, realizarea profilelor de fatada Austrotherm cu ajutorul utilajelor performante, cu o mare precizie, face posibila montarea lor cu usurinta inclusiv pe suporturi denivelate sau curbate.

Aspectul casei se schimba cu ajutorul profilelor de fatada Austrotherm
Aspectul casei se schimba cu ajutorul profilelor de fatada Austrotherm

 

In afara de faptul ca profilele din polistiren expandat asigura realizarea unei termoizolari complete, mai putem identifica unele argumente solide care sa indice profilele de la Austrotherm ca fiind cea mai buna solutie pentru decorarea fatadei unei case:

  •  costurile reduse de achizitie
  •  disponibilitatea
  •  greutatea redusa
  •  formele si imbinarile perfecte
  •  timpul redus implicat de aplicare a profilelor
  •  finisajele rapide

Asadar, putem spune ca mitul conform caruia termoizolarea unei cladiri cu polistiren are ca rezultat o fatada plana, fara acele elemente distinctive atat de necesare conturarii personalitatii cladirii, a fost inlaturat.